Iskolabusz menetrend változás

Iskolabusz menetrend változás

Menetrend változás

Tisztelt Szülők!

Kellemes pihenést és felüdülést kívánok a nyári szünetre minden tanítványunknak és szüleiknek. Rendhagyó levelemmel egy szeptemberi változásra hívom fel a figyelmüket, ami érinti a 14.00 órás iskolabusz járatainkat. A pandémiás időszakban az egészségügyi helyzet indokolta, hogy a 16.00 órás járatainkon változtassunk, most pedig a kialakuló gazdasági helyzet kényszerít ki hasonló lépést, ami a 14.00 órás buszokat érinti.

Miért szükséges a változtatás?

- A megduplázódott üzemanyag ár nagymértékű bérletemelést tenne szükségessé.
- Iskolabuszaink nem tankolhatnak a hatósági áron (480 Forint), a gázolaj literenkénti áráért 818 forintot fizetünk.
- Tavalyi tanévben felmértük a délutáni buszokat igénybe vevő tanulók létszámát, több járat kihasználatlan 14.00 órakor, minimális számban használják tanulóink.

Megoldás:

A tervezet készítésekor fontos szempont volt a közlekedési csomópontok elérése. A három 14.00 órás járatainkat (Kelenföld, Keresztúr, Újpest) egy járatba kívánjuk összevonni, és ezzel a busszal szeretnénk biztosítani azt, hogy a 14.00 órakor hazautazó tanulóink olyan BKV csomópontokat érjenek el, ami Keresztúr, Újpest, Kelenföld irányába is biztosítja a tovább utazást. Ez a járat 14.00 órakor indul és érinti az alábbi megállókat.
Örs vezér tér metrómegálló (M2, 97E-Rákoskeresztúr felé-ez érinti a keresztúri járat összes megállóját, 3-as villamos, 161E,168E szintén Rákoskeresztúr felé). További információ az átszállási lehetőségekről: https://bkv-jaratok.altalanos.info/atszallas/F01756
Népstadion megállónál át lehet szállni az 1-es villamosra (Kelenföld vasútállomás - metrómegálló, illetve a másik irányba, Flórián tér). További átszállási lehetőségek: https://bkv-jaratok.altalanos.info/atszallas/008545 Keleti pályaudvar metrómegálló (24-es villamos – Közvágóhíd, 4-es metró Etele tér felé, Déli pályaudvar és metrómegálló irányába, 20-as és 30-as busz Újpest irányába). További információ az átszállási lehetőségekről: https://bkv-jaratok.altalanos.info/atszallas/F01335
Népliget metrómegálló (M3-Újpest illetve Határ út, Kőbánya-Kispest felé + Távolsági busz járatok). További tájékoztatás az átszállási lehetőségekről: https://bkv-jaratok.altalanos.info/atszallas/F01286

Az érintett korosztálynak ingyenes a tömegközlekedés, ezért ez nem jelent többletkiadást.

A reggeli és a 16.00 órás járataink a szokott menetrendben fognak a továbbiakban is közlekedni. Ezzel párhuzamosan átszervezzünk a délutáni napközis foglalkozásainkat, hogy megoldást nyújtsunk a házi feladatok 16.00 óráig történő elkészítésében.

Köszönöm megértésüket, és kérem, hogy ebben a nehéz helyzetben is támogassák törekvéseinket.

Tisztelettel:
Makkai Ferenc
intézményegység - vezető


HÍREK

On-line ebédbefizetés
Közérdekű
On-line ebédbefizetés

Ide kattintva érhetők el az internetes ebédbefizetés oldalai.

Átadták a 2022/2023. tanévtől érvényes Ökoiskola címeket
Környezetvédelem
Átadták a 2022/2023. tanévtől érvényes Ökoiskola címeket

162 iskola vehetett át Ökoiskola címet az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) és az Agrárminisztérium rendezvény, 2022. március 26-án.